Welkom bij Bed & Breakfast Bij het Veen

 

Van harte welkom in onze accommodatie, splinternieuw en helemaal zelf gebouwd door Mart. Daar zijn wij best een beetje trots op! 

Op deze pagina hebben wij onze huisregels uitgelegd, wij zullen het fijn vinden dat jullie deze respecteren. Daarnaast staan er diverse handleidingen van apparaten in de accommodatie. Mocht er toch onverhoopt iets zijn dan kunnen jullie altijd contact opnemen.

 

Wij hopen dat jullie een heel fijn en verblijf hebben! Lieve groet, Mart en Stephanie.

 

PS: Koffie en thee zijn onbeperkt en vrij te gebruiken, net als het welkomstpresentje die op de eetkamertafel staat bij aankomst. De drankjes en hapjes in en op de minibar dienen wel afgerekend te worden indien deze genuttigd worden, instructies hiervoor staan op de minibar.


Via de onderstaande knoppen komt u direct in contact met ons.Rating: 0 sterren
0 stemmen

We horen graag van onze gasten hoe ze hun verblijf ervaren hebben... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Algemene Huisregels

Aankomst

Inchecken: 15:00 uur
Uitchecken: 10:00 uur

Parkeren op aangewezen parkeerplaats, oprit naar achteren oprijden en dan bij het bordje B&B links afslaan. Parkeervak is aangegeven op de straat, voor de groene schuur.

 

Let Op!: De oprijlaan moet vrij blijven wegens recht van overpad, gelieve hier rekening mee te houden. 

 

Sleutels
Bij aankomst zitten de sleutels in het slot van de poort. Aan deze sleutelbos zitten de sleutels van de poort en van de accommodatie. Wij verzoeken u de voordeur en de poort telkens af te sluiten bij het verlaten van de accommodatie. 

 

Bewakingscamera's
Buiten de accommodatie zijn er beveiligingscamera's geplaatst. Deze camera's maken 24/7 beelden van de omliggende terreinen.

Deze bewakingscamera's nemen geen beelden op van de tuin van de accommodatie. De beelden van deze camera's worden nergens voor gebruikt, enkel alleen als er iets gecheckt moet worden.

 

Keuken en badlinnen
In verband met het milieu verstrekken wij per 2 nachten 1 item linnen per soort, mocht dit niet afdoende zijn laat het ons dan even weten. Dan wisselen wij de vuile om voor schone. Graag dit aangeven via het contactformulier hieronder.

 

Dekbedden
Op basis van seizoen hebben wij een enkel of een dubbel dekbed op het bed liggen. Naar eigen wens mag u een dekbed uit de sloop halen of een dekbed toevoegen. Onder het bed vindt u de opbergzak. Graag hier het dekbed instoppen of een extra dekbed uithalen.

 

Koffie en Thee
Wij hebben een ruime voorraad aan koffie en thee incl.. melk en suiker staan, mocht u hier onverhoopt niet genoeg aan hebben dan vragen wij u vriendelijk om deze zelf bij de supermarkt om de hoek bij te kopen.


Buren
Er wordt altijd rekening gehouden met de buren. Muziek zal niet te hard aan staan en na 22:00 uur buiten en binnen geen muziek of herrie.

Wifi
Naam: Bed & Breakfast Gasten Wifi
WW: Welkom2023

Roken
Binnen in de accommodatie is roken niet toegestaan, op het terras wel. Sigarettenpeuken graag weggooien in de asbak, niet op het terras.

Hottub 
De hottub is te gebruiken op eigen risico. Genieten na 22:00 ’s avonds mag, maar wel zonder lawaai of muziek. Geen zeep, olie en zeefbruiningsmiddelen in de hottub en graag altijd de cover weer terug doen. Uitleg hoe de hottub te gebruiken staat hieronder op de pagina,

 

Kamado (bbq)

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van de kamado bbq. 

 • Na gebruik dient het rooster te worden schoongemaakt (laat de bbq uitbranden dan is vaak het rooster schoon gebrand.)
 • De barbecue zelf moet na gebruik ook schoon achter gelaten worden. Wees ervan bewust dat houtskool nog lang na kunnen smeulen, as kan in de ijzeren emmer worden gedooit die erbij staat.
 • Er mag uitsluitend alleen houtskool gebruikt worden in de kamado, geen Briketten.
 • Er mag geen hout in de kamado worden gestookt.
 • Eventuele defecten die voor/tijdens/na het bbq'n ontstaan moeten worden gemeld bij ons, we kijken dan samen naar een oplossing.

 

Ligbedden Buiten
Bij de picknickbank staat een tuinkist, hier zitten de kussens in voor de stoelen buiten en voor de ligbedden op het gras. Graag na gebruik weer in deze kist doen en goed afsluiten.


Bezoekers
Bezoek van derden is verboden.

 

Arts
Indien u een arts nodig heeft dan kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk:

Huisartspraktijk Eisenga & Poorts

Heemskerkstraat 1
7887 AA Erica
Telefoon: 0591-302169


Eten bestellen
Bezorgers kunnen jullie niet altijd vinden, dus bij voorkeur zelf eten ophalen en anders duidelijk vermelden dat je gebeld moet worden zodra ze bij de oprit zijn. Wij zijn hier niet verantwoordelijk voor.

 

Huisdieren

Huisdieren zijn niet welkom. Mocht er tijdens en/of na het verhuren van de accommodatie duidelijk worden dat er huisdieren aanwezig zijn/geweest dan geeft u ons het recht om u per direct uit de accommodatie te zetten en de extra schoonmaakkosten bij u in rekening te brengen. Deze schoonmaak zal door een bedrijf uitgevoerd moeten worden wegens hygiënische redenen. Het vroegtijdig vertrek geeft geen recht op compensatie.

 

Vertrek
Bij het vertrekken vragen wij vriendelijk:

‍• Airco, lichten, tv en pelletkachel uit

• Graag de koelkast leeg

• Oven schoonmaken na gebruik

• Vaatwasser aan

• Afval weggooien bij de grote container buiten de poort van de B&B

• Verzamel de vieze was in de wasmand

• Sleutel aan de buitenkant van de tuindeur.• ON/OFF: aan / uit
• 5 minuten opstart tijd
• Mode: IJs symbool = airconditioning
• Fan speed: I = lage ventilatorsnelheid / IIII = hoge ventilatorsnelheid


Buiten

 • De grote schutting poort altijd weer sluiten
 • Parkeren op desbetreffende parkeerplek.
 • Na 22:00 uur het volume laag houden en rekening houden met de buren.
 • Geef dieren geen eten en laat ze niet in het appartement.

Douche

 • We hebben een boiler voor het warme water. Hierdoor kan het zijn dat het warme water na veel water op is en opnieuw moet opwarmen.

Hottub 

 • Indien u de hottub heeft bijgeboekt vullen wij deze voor aankomst met vers water, deze dient wel voor gebruik opgewarmd te worden via de houtkachel aan de buiten zijde. 
 • Doe de deksel na gebruik altijd terug.
 • Het is verboden om zeep of olie  in de hottub te gebruiken.
 • De hottub warmt op via de houtkachel. Het is hierdoor normaal dat je af en toe hout moet bijvullen.
 • De hottub kost €25 per nacht, indien dit nog niet betaald is bij boeking van accommodatie* dan graag het totale bedrag contact achterlaten op de eettafel bij uitchecken. Of betalen via de QR code op de minibar.


  *Booking.com zit hottub bij het bedrag in
  *AirBNB zit hottub NIET bij het bedrag in, graag contant of via tikkie code betalen
  *Natuurhuisje is de hottub tijdens het boeken aan te vinken. Indien niet tijdens boeken gekozen voor hottub maar u wilt hier wel gebruik van maken, stuur ons dan even een berichtje
  *Eigen website is de hottub tijdens het boeken aan te vinken. Indien niet tijdens boeken gekozen voor hottub maar u wilt hier wel gebruik van maken, stuur ons dan even een berichtje

Mocht er opnieuw ingelogd moeten worden, stuur ons dan even een foto van de QR code die wordt weergegeven op de televisie. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk voor u inloggen.

Elke ochtend na het bijvullen van de pellets ook graag het brander bakje schoonmaken van de kachel.. As zuiger is aanwezig in de B&B, stekker kan achter de haard in het stopcontact worden gedaan,


Stap 1: Start met de grote stukken hout. 

Plaats de houtblokken op de stookbodem van de houtkachel. De kloofkant van het hout moet altijd naar boven wijzen. 

Stap 2: Stapel kruislings stukken hout. 

Zorg er bij Zwitsers stoken in ieder geval voor dat er ruimte tussen de houtblokken zit. Zo kan de lucht makkelijker zijn weg vinden.

Stap 3: Plaats kleinere stukken hout. 

Ga door met het stapelen van houtblokken: werk hierbij van dik naar dun. In totaal heb je zo’n 6 tot 8 stukken hout nodig.

Stap 4: Plaats nu aanmaakhoutjes. 

Klaar met het stapelen van houtblokken? Plaats helemaal bovenop de aanmaakhoutjes en maak het af met een aanmaakblokje.

Stap 6: Ontsteek de vlam. 

Zet de luchttoevoer helemaal open en het vuur zal van boven naar onder branden. Zodra het vuur de grote blokken bereikt die onderop liggen, kan de luchttoevoer verminderd worden. Geniet van het sfeervolle vlammenspel!

Stap 7: Laat de kachel niet smeulen

Het is belangrijk dat je vlammen hebt. Laat de kachel niet smeulen. Je moet vlammen creëren. Vul dus regelmatig het hout aan. en laat de luchtschuif in de deur helemaal open staan.

Stap 8: Roer met de peddel in het hottub water

Roer regelmatig met de peddel. Temperatuur stijgt altijd omhoog. Wanneer je roert zal de temperatuur beneden ook stijgen, waardoor het water weer sneller warm wordt.

Stap 9: Stook de kachel op tot de gewenste temperatuur

Stook het water hard op tot 32 graden. Stook vervolgens de kachel rustig door tot 36 graden. Anders wordt de kachel snel te warm.

Is het echt heel koud buiten (onder het vriespunt)? Leg dan nog 4 blokken hout op het vuur bij 36 graden. Stap in de hottub en geniet van de rust en het warme water. Wanneer je op deze manier stookt, kun je rustig 1,5 uur in onze hottub zitten zonder bij te stoken.